Sorsolás 2021/2022

EGYCSOPORTOS MEGYE III. 13 csapattal

Az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának tájékoztatása szerint augusztus 22-én, vasárnap kezdődik a hosszú idő után egycsoportossá átvariált megyei harmadosztály. Az utolsó mérkőzést az őszi szezonban november 13- án játszuk. A résztvevők: Zimány, Babócsa, Berzence, Bodrog, Csokonyavisonta, Barcs, Hetes, Inke, Balatonszárszó, Osztopán, Somogyvár, Szabás, Szőlősgyörök.

A koncepció az volt, hogy ne játszunk egymással három vagy négy alkalommal, mert így könnyen unalmassá vállna a bajnokság. A 13 csapattal színvonalasabb, erősebb bajnokságot teremt a MLSZ SMI. A megyi I. ben is csak 13 csapat van, amely érthetetlen, mint ahogy az is, hogy a megyei II. ben 18 csapat szerepel.

A bajnokság számunkra nagy kihívás lesz, főleg a tavalyi évhez képest, hiszen ellenfeleink felét nem ismerjük. 

Versenyengedéllyel egybekötött díjátadás

A mai napon vettem át sportolóink versenyengedélyét az MLSZ SMI- án. Közel 40 sportolóval számolunk a 2021/2022- es bajnokságban.A 2020/2021- es megyei III déli csoport bajnokságában harmadik helyezést értünk el. A megyei III ban, az eddigi legjobb eredményünk! Sajnos az ünnepélyes átadás elmaradt, de az eredmény kárpótol bennünket, hiszen erős mezőnyben értük el ezt a teljesítményt. A hazai meccseken kétszer szenvedtünk vereséget, ezeket is a két előttünk állótól. A következő bajnokságra kell már koncentrálni és időben elkezdeni a felkészülést.

Beadta nevezését a SZABÁS SE

A Szabási Sportegyesület beadta nevezését a 2021/2022- es megyei III. labdarúgó bajnokságra. Az elmúlt szezonban egy nagyon ersős mezőnyben sikerült a harmadik helyen végeznünk. Amíg a korábbi években a stabilitás volt a cél, az idei évben már a dobogós hely megszerzése és a csapat tovább erősítése. A felkészülések július végén, auguszut elején kezdődnek. Addig is minden kedves sportolónknak kellemes nyári kikapcsolódást kívánunk!

#HajráSzabás #megyeihárom #nevezés

Harmadik helyen zárt a Szabás SE

A megyei III. - ban töltött négy év, legmagasabb eredményét érte el csapatunk. Amikor elkezdtük a 2020/21- es bajnokságot, a helyünket a közpmezőnybe vízionáltuk.  Hozzánk képest nagyon erős csapatok neveztek ebbe a csoportba. Példaként had említsem meg az FC Barcsot, a Babócsát, a Kaposfüred SC- t és lehetne folytatni a sort.
Jól kezdtünk az elején, de sajnos a kötelezőnek mondható mérkőzéseket elvesztettük. A legnagyobb győzelmet ősszel a Babócsa SE csapata ellen szereztük. Ez a győzelem kárpótolt bennünket mindenért. Egyébként ekkor egy vereségünk volt hazai pályán Az őszi szezont a hatodik hellyel zártuk, ami nagyon elkeserítő volt, mert több mérkőzést is döntetlenre hoztunk. A  téli időszakban sikerült erősíteni a csapatot. Néhány alap ember is visszatért, mert sérülés vagy munkahelye miatt nem tudtak részt venni a meccseken. Azonban a tavaszi fordulót is ugyanúgy sikerült kezdeni, mint az őszit. Itt is a legnagyobb győzelmünket, hazai pályán, a veretlen Kaposfüred SC csapata felett arattuk. Ez is, és talán a tabellán egyre felfelé haladva hittük el a végén, hogy akár dobogósak is lehetünk. A legutolsó fordulón dőlt el minden, hiszen három csapat küzdött a harmadik helyért. A győzelmünkkel és a többi csapat pontvesztésével sikerült megszereznünk a harmadik helyezést.
 

 

Utánpótlás csapatunk idén sajnos nem ért el dobogós helyezést. Ez nagymértékben a tehetséges játékosok felnőtt csapatban játszatása miatt, és az új, még 13-14 éves játékosok érettlensége miatt alakúlt így. A következő szezonban is cél lesz a dobogós helyezés, de még nem tudjuk milyen feltételekkel indul a megyei harmadosztály és milyen erősségű csapatok lesznek. Mindenesetre bizakodóak vagyunk, hiszen több játékos jelezte visszaigazolási szándékát, valamint új játékosok is érdeklődnek csapatunk iránt. Célunk, hogy megfelelő szakmai tudást adjunk át és a futballozáshoz megteremtsük a feltételeket.

TABELLA U19 2020/21

Nagyon hálásak vagyunk a Szabás SE csapatát anyagilag támogató helyi önkormányzatnak, a roma nemzeti önkormányzatnak, magánszemélyeknek és válallkozásoknak! Köszönjük szurkolóinknak, nézőinknek, szimpatizánsainknak, hogy elkísértek ezen a nehéz úton! Köszönjük a sportolóknak, akik sportszeretetükkel tovább öregbítik a csapat és a község hírnevét! Nem utolsó sorban szeretném megköszönni az egész éves munkáját az egyesület vezetőségének, egyesület pályázati munkatársainak, sportszakembereknek, pályamunkásoknak!

Horváth Viktor

elnök

Gyászhír

"Megszólalt háromszor a sípszó"
70. életévében búcsúzunk Márkus Ferenctől, a szabási futball egyik kiemelkedő alakjától!
14 éves kora óta játszott a szabási futballcsapatban, ahol játékával számtalanszor juttatta győzelemhez a csapatot. Értékes góljai máig sem merültek feledésbe. A játékot befejezve sem határolódott el a csapattól, hiszen évtizedeken keresztül volt egyesületünk elnöke. Tisztségének betöltése alatt, Szabásért kitüntetésben is részesült.
"Aranyköpéseid örökre szívünkbe vésted, s azokat sosem feledjük. Őrizzük, s tovább adjuk az utókornak!
Te most menj, mert ugyan a földi életben véget ért a meccs, de fent, csak most kezdődik!"
Még egy értékes taggal bővült égi csapatunk! Isten veled Feri bácsi!

 

Áldott húsvéti ünnepeket

Meghívó tisztújító közgyűlésre

M E G H Í V Ó

A Szabási Sportegyesület 2021. évi tisztújító közgyűlésére

Időpont: 2021. április 11. 18 óra

Helyszín: 7544 Szabás, Szabadság u. 78.


Ezúton meghívunk a Szabási Sportegyesület 2021. évi tisztújító közgyűlésére.


Javasolt napirendi pontok:

Napirendi pontok:

 

  • Tisztújítás
  • Pénztáros megválasztása
  • Alapszabály módosítása
  • EgyebekAmennyiben a Közgyűlés határozatképtelen, úgy megismételt Közgyűlést tartunk 2021. április 11- én 18:30-kor ugyanezzel a napirenddel, változatlan helyszínen, amely a megjelentek létszámától függetlenül határozatképes.

 

Szabás, 2021. március 9.

                                                                                                                                                                          Üdvözlettel:

                                                                                                                                                                                                     Szabási SE elnöksége

A Szabási Sportegyesület megemlékezett elhunytjairól

"Közeleg a nap és mi mindig rájuk emlékezünk, akik tőbbet már sajnos nem lehetnek velünk, némán állunk a sírjuk felett, felidézve a sok szép emlékeket. Közeleg a nap s a menny megnyitja kapuját, ha csak egy estére is, hogy velünk legyenek akit mindenki haza vár. Közeleg a nap, s bár ne kellene várni, jobb lenne az emlékűk helyett, őket karunkba zárni!"
A Szabási Sportegyesület elhunyt labdarúgóiról, tagjairól emlékeztünk meg, koszorúval és mécses gyújtással.🏴