Harmadik helyen zárt a Szabás SE

A megyei III. - ban töltött négy év, legmagasabb eredményét érte el csapatunk. Amikor elkezdtük a 2020/21- es bajnokságot, a helyünket a közpmezőnybe vízionáltuk.  Hozzánk képest nagyon erős csapatok neveztek ebbe a csoportba. Példaként had említsem meg az FC Barcsot, a Babócsát, a Kaposfüred SC- t és lehetne folytatni a sort.
Jól kezdtünk az elején, de sajnos a kötelezőnek mondható mérkőzéseket elvesztettük. A legnagyobb győzelmet ősszel a Babócsa SE csapata ellen szereztük. Ez a győzelem kárpótolt bennünket mindenért. Egyébként ekkor egy vereségünk volt hazai pályán Az őszi szezont a hatodik hellyel zártuk, ami nagyon elkeserítő volt, mert több mérkőzést is döntetlenre hoztunk. A  téli időszakban sikerült erősíteni a csapatot. Néhány alap ember is visszatért, mert sérülés vagy munkahelye miatt nem tudtak részt venni a meccseken. Azonban a tavaszi fordulót is ugyanúgy sikerült kezdeni, mint az őszit. Itt is a legnagyobb győzelmünket, hazai pályán, a veretlen Kaposfüred SC csapata felett arattuk. Ez is, és talán a tabellán egyre felfelé haladva hittük el a végén, hogy akár dobogósak is lehetünk. A legutolsó fordulón dőlt el minden, hiszen három csapat küzdött a harmadik helyért. A győzelmünkkel és a többi csapat pontvesztésével sikerült megszereznünk a harmadik helyezést.
 

 

Utánpótlás csapatunk idén sajnos nem ért el dobogós helyezést. Ez nagymértékben a tehetséges játékosok felnőtt csapatban játszatása miatt, és az új, még 13-14 éves játékosok érettlensége miatt alakúlt így. A következő szezonban is cél lesz a dobogós helyezés, de még nem tudjuk milyen feltételekkel indul a megyei harmadosztály és milyen erősségű csapatok lesznek. Mindenesetre bizakodóak vagyunk, hiszen több játékos jelezte visszaigazolási szándékát, valamint új játékosok is érdeklődnek csapatunk iránt. Célunk, hogy megfelelő szakmai tudást adjunk át és a futballozáshoz megteremtsük a feltételeket.

TABELLA U19 2020/21

Nagyon hálásak vagyunk a Szabás SE csapatát anyagilag támogató helyi önkormányzatnak, a roma nemzeti önkormányzatnak, magánszemélyeknek és válallkozásoknak! Köszönjük szurkolóinknak, nézőinknek, szimpatizánsainknak, hogy elkísértek ezen a nehéz úton! Köszönjük a sportolóknak, akik sportszeretetükkel tovább öregbítik a csapat és a község hírnevét! Nem utolsó sorban szeretném megköszönni az egész éves munkáját az egyesület vezetőségének, egyesület pályázati munkatársainak, sportszakembereknek, pályamunkásoknak!

Horváth Viktor

elnök